Wednesday 30 April 2008

Een fijne dag zonder nederlandse collega's!

Een van de vreemde ervaringen van het wonen in het buitenland is dat de dagen die je in je oude land als nationale feestdagen had in je nieuwe land niet altijd feestdagen zijn.

Kerst en nieuwjaar is vrij universeel in het westen - al is tweede kerstdag bijvoorbeeld een werkdag in de VS - maar hier in Engeland is tweede pinksterdag bijvoorbeeld geen vrije dag.

Mijn "probleemdag" is voornamelijk koninginnedag. Hemelsvaartsdag en tweede pinksterdag zijn ook geen vrije dagen, maar die vallen nog wel eens in de buurt van de twee vrije dagen die ze hier in mei hebben en omdat ze ieder jaar op een andere datum vallen weet ik nooit wanneer ze werkelijk zijn, dus merk ik ze niet echt meer op. De twee bank holidays in mei vervangen deze twee dagen met veel plezier.

Koninginnedag daarentegen valt altijd op 30 april en dat zie ik dan ook de hele maand april al aankomen. In Nederland vierde ik koninginnedag meestal niet meer dan "hoera vrije dag" dus nu ik hier in Engeland zit voel ik dan ook niet echt dat ik de festiviteiten mis, maar die vrije dag was best leuk geweest.

Ik mis koninginnedag duidelijk genoeg om er een blogpost over te schrijven, maar na een paar jaar is de pijn toch wel een stuk minder. Wellicht helpt het dat ik geen nederlandse collega's meer heb, die me aan hun vrije dagen helpen herinneren!

No comments: